Jelenlegi hely

Színes

Jövő évtől emelkedik a minimális nyugdíj összege

2019.10.20

Jövő év elejétől új módszer alapján számolják ki a minimális nyugdíj összegét. Mindeddig ehhez a létminimumot vették alapul, a jövő évtől viszont az átlagbér alapján számolnak, az erről szóló törvénymódosítást már a parlament is elfogadta.

Romlik a fiatalok alvásminősége

2019.10.19

Az ólomterheltség hatására romlik a fiatalok alvásminősége, ami befolyásolja kognitív képességeiket - állapította meg a Michigani Egyetem kutatása.

Több száz kisállat az őszi kiállításon

2019.10.18

Hatodik alkalommal gyűltek össze a járás, első alkalommal pedig a Pozsony 1-es körzet kisállattenyésztői, hogy megmutassák a nagyközönségnek, és persze a szalmai zsűrinek tenyészetük idei legjavát.

Még napokig élvezhetjük a vénasszonyok nyarát

2019.10.18

Október közepe táján igencsak jó hírnek számít, ha kellemes napsütésben és 20-23 fok közötti hőmérsékletben van részünk. Ilyen a vénasszonyok nyara, amihez a nem túl hűs éjszakák és a ködös hajnalok is hozzátartoznak.

Mit is tud a mediátor? - VIDEÓ

2019.10.16

Telekvita, válás, vagyonelosztás, szülő-gyerek vita, szomszédok perpatvara, üzleti konfliktusok cégek szétválasztásakor, ez mindannyiunk számára ismert helyzet, akár már a családon belül is volt ilyen tapasztalatunk. Ha egy konfliktus vagy egy nézeteltérés...

Mi az a DNS és hogyan működik?

2019.10.15

Dezoxiribonukleinsav – alighanem az egyik olyan kifejezés a kevés közül, amit a diákok könnyen megtanulnak, és sohasem felejtenek el. De vajon hányan tudják pontosan, hogy mi az a DNS és milyen kritikus feladatot lát el a szervezetben? Ha szeretnéd...

Tanulj meg rajzolni 3 nap alatt! - VIDEÓ

2019.10.14

János Éva a Jobb Agyféltekés Rajztanoda vezetője saját elmondása szerint bárkit megtanít rajzolni 3 nap alatt. A rajzoláshoz ugyanannyi kézügyességre van szükség, mint az íráshoz, a titok nyitja csupán annyi, hogy meg kell tanulni máshogyan látni dolgokat.

Oldalak