Jelenlegi hely

Kultúra

Lennék valakié

2019.10.12

Lennék valakié – Ady szimfonikusokkal címmel szervez jeles költőnk halálának századik évfordulója alkalmából különleges „irodalmi koncertet” a Városunkért Polgári Társulás a Csaplár Benedek Városi Művelődési Központban november 14-én. Az est főszervezőjét,...

Színek varázsa a Csallóközi Múzeumban

2019.10.12

Három hölgy műveit csodálhatják meg péntektől a Csallóközi Múzeum látogatói, a Színvarázs című kiállítást ugyanis Buják Ágnes, Karika Lívia és Simon Anikó alkotásaiból állította össze a kiállítás kurátora, Fábrik Erzsébet.

Megkoszorúzták Vámbéry Ármin mellszobrát

2019.10.11

Ahogy arról beszámoltunk, a Vámbéry Polgári Társulás nemzetközi konferenciája zajlik városunkban, amelynek keretén belül péntek délután megkoszorúzták az ikonikus dunaszerdahelyi személyiség mellszobrát.

Vámbéryről tanácskoznak

2019.10.11

Ma és holnap tizenhetedik alkalommal szervezte meg a Vámbéry Polgári Társulás nemzetközi konferenciáját, melynek ezúttal is városunk ad otthont. A kétnapos rendezvényen az iszlám világ, a Távol-Kelet, a magyar őstörténet, illetve Vámbéry Ármin életének és...

1956-ról mutatnak be könyvet

2019.10.08

1956-os kötetét mutatja be Tarics Péter október 21-én a Vermes-villában. A Pázmaneum Társulás szervezte könyvbemutatón a Tanúságtétel, (i)gazság, végítélet c. könyvét a szerző ismerteti majd, köszöntőt Karaffa Attila alpolgármester, a Pázmaneum Polgári...

Újabb csodás fotókiállítás a Gallery Nova termeiben

2019.10.03

Szebbnél szebb fotók láthatók ismét a Gallery Nova kiállítótermeiben, ezúttal a Magyar Fotóművészek Világszövetsége Nemzet-közti Magyar Fotószalon című pályázatán kiválasztott felvételekből került fel 44 a galéria falaira.

Olvassanak – olvassunk meséket!

2019.09.29

2019. szeptember 24-én a Csallóközi Népművelési Központban (amelynek alapítója a Nagyszombati önkormányzati kerület) találkoztak a mesék szerelmesei – nagyobbacskák, de különösen az apróbbak … Az Arany Patkó, Arany Toll, Arany Haj szlovák mesemondó...

A Szent György Kórus koncertezett

2019.09.26

Az Európai Kulturális Örökség Napok 2019 keretében meglepetéskoncertet adott a Szent György Kórus a Csallóközi Múzeum kiállítótermében szeptember 25-én.

Középpontban a „Szövegember”

2019.09.26

Az „én” létesülése és elhallgatása Tóth László életművében címmel szervezett előadássorozatot és beszélgetést a Szlovákiai Magyar Írók Társasága a Kortárs Magyar Galériában szeptember 24-én.

XX. Csallóközi Színes Ceruzák – vándorkiállítás

2019.09.20

Az óvodáskorú gyermekek idén lezajlott nemzetközi képzőművészeti versenyének legszebb munkáiból rendezett kiállítását, az immár jubileumi, XX. Csallóközi Színes Ceruzák vándorkiállítást a gyermekek és felnőttek Szlovákia határain kívül is megtekinthetik.

Tóth László életművéről tartanak szimpóziumot

2019.09.17

A Dunaszerdahelyen élő József Attila-díjas magyar költő, író, műfordító, szerkesztő életművéről tart szimpóziumot a Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Az „én” létesülése és elhallgatása Tóth László életművében címmel szeptember 24-én.

Az Aranykert alkotásai a Vermesben

2019.09.15

Példaértékű az a hozzáállás, ahogy a Péntek házaspár viszonyul a művészethez és a művészekhez – hangzott el Balla Rita megnyitójában, az Aranykert – Zlatá záhrada – Golden Garden művésztelep alkotásaiból nyílt kiállítás megnyitóján.

Az Aranykert a Vermes-villában

2019.09.11

Pénteken újabb kiállítás megnyitójára kerül sor a Vermes-villában, ezúttal az Aranykert művésztelep alkotásait csodálhatjuk meg.

Agócs Gergely és Benkő László Dunaszerdahelyen

2019.09.09

Két izgalmas, ingyenes programmal, Benkő László A pozsonyi csata. Az első honvédő háború című könyvének bemutatójával, valamint Agócs Gergely néprajzkutató Az ősök nyomdokain Kazáriában... című előadásával várja a Családi Könyvklub szeptember 13-án és 16...

Oldalak