Jelenlegi hely

Oktatás

Angol interaktív színdarab Dunaszerdahelyen

2019.11.22

A prágai The Bear Educational Theatre már hetedik esztendeje vendégszerepel a dunaszerdahelyi középiskolákban: évről évre mindig újabb interaktív darabokkal örvendeztetik meg a fiatalokat, akiket be is vonnak előadásaikba.

Beszéljünk róla! Isten – Isten?

2019.11.19

A Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola, illetve a Remény katolikus hetilap által Beszéljünk róla! címmel indított felnőtt katekézis második előadása november 22-én, pénteken, 18.00 órakor lesz. A téma: Isten – Isten?

Határtalanul! programban a Neratosok

2019.11.19

A Határtalanul! program fő célja a magyar-magyar baráti kapcsolatok építése, szakmai tapasztalatcsere. Első alkalommal az anyaországi iskola tanulói a szomszédos állam magyarlakta területeit járják be, személyes tapasztalatokat szereznek a külhoni...

Infocsata a Vámbéryben

2019.11.18

A Vámbéry gimiben szervezett Vámbéry hét negyedik napján került megrendezésre az Infocsata, az információk csatája.

Aki itt tanul, el is tud helyezkedni

2019.11.17

Szlovákiában csak három középiskolában folyik magyar nyelvű egészségügyi képzés. Érsekújváron, Rozsnyón és Dunaszerdahelyen, ahol az új tanévet új igazgató vezetésével kezdte meg az intézmény. Miklós Beátát július elsején nevezték ki az egészségügyi...

Szakmai tapasztalatszerzés Budapesten

2019.11.14

Negyedik alkalommal vettek részt az Erasmus+ külföldi szakmai képzést támogató programjában a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola vendéglátóipari tanulmányi szakán tanulók.

Vámbérys idegen nyelvi verseny

2019.11.13

A dunaszerdahelyi Vámbéry Ármin Gimnázium az idei tanévben huszadik alkalommal szervezte meg a Vámbéry Ármin Idegen Nyelvi Versenyt a diákhét keretén belül, november 12-én.

„Tanterem” a lombok alatt

2019.11.12

A Szabó Gyula Alapiskola gondolt egyet és bővítette tantermei számát. Ám nem az épület falain belül – hanem azokon kívül.

Megkezdődött a Vámbéry Hét a dunaszerdahelyi gimnáziumban

2019.11.12

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét november 11-én az egyhetes programsorozat a Vámbéry Ármin Gimnáziumban Dunaszerdahelyen. Az elkövetkezendő napokban számos verseny, vetélkedő, előadás vár a diákokra és a november 15-én sorra kerülő nyitott napon az...

Kultúrák találkozása a dunaszerdahelyi Neratovicei téren

2019.11.12

A szlovák oktatási minisztérium még az előző iskolaév végén írta ki a regionális és multikulturális nevelést ösztönző pályázatát a magyar tannyelvű iskolák számára. A dunaszerdahelyi Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola az iskola...

A Neratosok is fát ültettek...

2019.11.08

A Zöld Kukkonia projekt keretén belül a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola udvarán közösen ültettek fát az iskola diákjai, a Kukkonia Polgári Társulás képviselője, valamint a FC DAC 1904 három játékosa.

Vámbéry Hét a Vámbéryben

2019.11.05

Egész hetes programsorozatot szervez a Vámbéry Ármin Gimnázium november 11. és 15. között, amelyet jótékonysági futás előz meg, november 8-án.

„Tök jó nap” a Neraton

2019.10.31

Igazán jól sikerült az őszi szünet előtti utolsó nap a Neratovicei téri Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskolában – mondhatni tök jó napot szervezett az iskola Diákönkormányzata.

Pályaválasztási nap a magángimiben

2019.10.31

A Dunaszerdahelyi Magyar Tanítási Nyelvű Magángimnáziumban rendhagyó pályaválasztási tanácsadó napot tartottak október 29-én, amelyen a diákoknak „első kézből”, az egyes szakmák képviselőitől kérdezhettek és kaphattak információkat munkájukról.

Októberi nyár a magyar Toszkánában

2019.10.29

Őszi élmény- és gasztrotúrán vehettek részt a magyar Toszkánának is nevezett Káli-medencében a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola ötödéves vendéglátóipari tanulmányi szakon tanuló diákjai.

Oldalak