Jelenlegi hely

Hírek

Lampionos felvonulás a hősök tiszteletére

2019.10.20

Október 23-án, szerda este 18 órakor – a hivatalos városi programot követően – hangulatos, ugyanakkor méltóságteljes eseménnyel, lampionos felvonulással is megemlékeznek Dunaszerdahelyen az 1956-os magyar forradalom októberi eseményeiről.

Engedélyeztetésre vár a sikabonyi körforgalom

2019.10.18

Annak ellenére, hogy Dunaszerdahely prioritásként kezeli, és már lényegében 2018 végén elindította a sikabonyi temető melletti, a Kertész, a Czibók és a Nagyabonyi utcák kereszteződésében tervezett körforgalom projektálását és engedélyeztetését, a városi...

Vámbéryre, a híres Kelet-kutatóra emlékeznek

2019.10.08

E hét csütörtök, péntek és szombat között szervezi meg a Vámbéry Polgári Társulás és Dunaszerdahely Város Önkormányzata a „Tűzben tisztult az arany s ezüst“ című XVII. Nemzetközi Vámbéry Konferenciát.

Nem csak férfiak figyelmébe!

2019.10.08

A Férfiak Klubjának alapítója, Bedő Imre tart előadást A férfiak különleges fontossága a XXI. században címmel október 16-án a Vermes-villában.

Az édesanyák továbbra is nehéz helyzetben a munkapiacon

2019.10.06

A nők társadalomban betöltött szerepe, a munkahelyi érvényesülés és a családi kötelezettségek összehangolása témákat érintve tartotta második szabadegyetemét a Femine Fortis – Erős nők polgári társulás Dunaszerdahelyen október első hétvégéjén - írja a ma7.sk.

A tegnapi viharos szél megdolgoztatta a tűzoltókat

2019.10.01

A hétfői viharos szél miatt 234 helyszínre vonultak ki a tűzoltók, legtöbbször Nyitra megye területén. A kiszállásokban 280 tűzoltó vett részt - tájékoztatott Zuzana Farkasová, az Országos Tűzoltó- és Mentőszolgálat (HaZZ) szóvivője.

Újult erővel kezdhetnek a munkába

2019.10.01

Három városi intézmény igazgatói posztjára írtak ki pályázatot a nyáron – a megválasztott vezetők közül azonban csak ketten kezdték el október 1-jével a munkát.

Közlekedjünk óvatosan a nagy szélben!

2019.09.30

Hétfőn erős szélre figyelmeztettek a meteorológusok, amely meg is érkezett városunkba, s töri az ágakat a fákról, kint lévő reklámtáblákat borít fel és nem kíméli a közlekedőket sem.

Felnőtt katekézis indul Dunaszerdahelyen

2019.09.30

A dunaszerdahelyi székhelyű Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola, illetve a Remény katolikus hetilap Beszéljünk róla! címmel felnőtt katekézist indít városunkban.

Sajnos bőséges volt a „termés”

2019.09.28

A „Tisztítsuk meg együtt Csallóközt!” regionális hulladékgyűjtő kezdeményezéshez ma Dunaszerdahelyen többek között az YBS Fanklub szurkolói csoport, valamint a Sikabony Polgári Társulás is csatlakozott, de sokan mások is fontosnak érezték, hogy ott legyenek...

Orvosi konferencia városunkban

2019.09.27

Speciális gyermekgyógyászok konferenciája zajlik ma déltől városunkban, az ország gyermek gasztroenterológiai szakemberei gyűltek össze a Thermalpark konferenciatermében, hogy megvitassák szakterületük jelen állását, fejlődési lehetőségeit.

Szladits Károly emlékét ápolják

2019.09.27

Dunaszerdahely város egyik legjelesebb szülöttjének kíván szobrot állítani – a magyar magánjogtudomány egyik legnagyobb alakjáról, Kossuth-díjas jogászról, egyetemi tanárról és akadémikusról való megemlékezés ilyen igénye épp magyarországi akadémiai...

Minisztériumot kaphat az idegenforgalom és a sport

2019.09.27

Andrej Danko házelnök, az SNS elnöke idegenforgalmi és sportminisztérium létrehozására tesz javaslatot a parlament következő ülésén. A nemzeti párt elnöke ezt a Szlovákiai Történelmi Szállodák Szövetségének sajtótájékoztatóján jelentette be.

Nem szigorítják az abortusztörvényt

2019.09.26

Nem változik az abortusztörvény. A parlamenti képviselők többsége a művi terhességmegszakításról szóló törvényhez benyújtott négy módosító javaslat közül az egyiket sem támogatta.

Oldalak