Jelenlegi hely

Tündérkert – helyszínváltozással!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2016, június 14 - 12:17 | Kultúra
Antal Ágota jelezte portálunknak: az idei Tündékert 21-ei, azaz jövő hét keddi programjai a Golf játszótéren, az állomáspark mellett fognak zajlani.
Tündérkert – helyszínváltozással!

„Június 20-án a Művészeti Alapiskola koncerttermében Bérczes László rendezésében Slawomir Mrozek Mulatság c. tragikomédiáját láthatjuk Mucsi Zoltán, Scherer Péter és Szikszai Rémusz főszereplésével. A Pepe és Kapa néven ismert páros számos filmben, színházi darabban nevettette már meg a közönséget. A rangos szakmai sikereket is aratott darabot 16 éve játsszák, jelenleg a Budapesti Nemzeti Színházban. Igazán kivételes helyzetben vagyunk, hogy „házhoz jönnek” a magyar színházi szakma nagyjai.

Június 21-e a nyári napforduló, és egyben a jóga világnapja. Idén először részese hivatalosan is a programnak a nap, a fény köszöntése. Hunčík Kata vezetésével 108 nap-üdvözletre hívjuk a gyakorlókat reggel, a Golf játszótéren (az állomáspark mellett), ahol délután tovább folytatódik a színes program.
Őry Kati és Oros Eszter saját készítésű, méretre szabott tündérkosztümökkel várja a gyerekeket, hogy külső formájában is megelevenedjen Tündér Ilona, és a tündérkavalkád mesés helyszínné varázsolja a parkot. A Gézengúzok bábcsoport és a Csallóközi Gyermek-néptánccsoport fellépése után Kiss Szilvia és Gál Tamás előadásában érkezik egy mese Azördögbe!!! címmel. Majd egy amatőr zenekar, a GrooveTrain mutatkozik be. Az egész délutánt, illetve az estét Németh Éva és a Pántlika zenekar teszi még gazdagabbá táncházukkal.

Ezután meggyújtjuk a tüzet, és amíg leég, az Esszencia zenekar segít a lelkünknek felkészülni a tűzugrásra, ők: Balogh Kálmán, cimbalom, Bognár András, nagybőgő, Csík János, népi hegedű, Dresch Mihály, szaxofon, Kunos Tamás, népi brácsa, Lakatos Róbert, brácsa és Kacsó Hanga Borbála, ének.
Ezek a nevek már így, együtt leírva is az előfeltételei annak, hogy ezen az estén összeérjen a föld az éggel. Akik már részt vettek egy-egy Tündérkerten, tudják, hogy egy régi, csallóközi hagyománnyal, a tűzugrással tisztítjuk meg magunkat, testileg, lelkileg felkészülve az előttünk álló napokra, hiszen június 21. után meghosszabbodnak az éjszakák. Átugorjuk a tüzet a kedvessel, az apával, az anyával, hogy erősítsük a kapcsolatunkat szeretteinkkel, s a közösséggel. Előtte Nagy Iván beszél hagyományról, majd Varga Mónika és Petőcz Laci zenél – már a tűz körül –, csendes, belső hangokat pengetve.

Június 22-én Korpás Évi érkezik a Fecském koncerttel, szintén a Művészeti Alapiskola koncerttermében. Zenésztársai Sipos Dávid (szaxofon), Madarász András (billentyű), Lelkes Tibor (nagybőgő) és Varjú Attila (dob) lesznek. A fesztivál záró eseménye pedig egy fergeteges impróest, az Itt és most Rudolf Péterrel, Kiss Szilviával, Molnár Xéniával, Gál Tamással és Laboda Róberttel.

Mit is mondhatnék még ezek után? Mindenkit nagy szeretettel várunk!”

 

 

Címkék: Tündérkert