Jelenlegi hely

Több száz kisállat az őszi kiállításon

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, október 18 - 17:14 | Színes
Hatodik alkalommal gyűltek össze a járás, első alkalommal pedig a Pozsony 1-es körzet kisállattenyésztői, hogy megmutassák a nagyközönségnek, és persze a szalmai zsűrinek tenyészetük idei legjavát.
Több száz kisállat az őszi kiállításon

Sárkány Pál, a Szlovákiai Kisállattenyésztők Szövetsége Dunaszerdahelyi Alapszervezetének elnöke elmondta, az idén először minősül körzeti bemutatónak a kiállítás, Nagymegyertől egészen Pozsonyig élő, több mint 50 tenyésztő jelentkezett állataival az őszi megméretésre.

A szakmai zsűrizés péntek reggeltől zajlott, délutántól egészen vasárnap délig lehet megtekinteni a mintegy 140 szárnyast és víziszárnyast, 90 nyulat, 200 galambot, 70 exotikus madarat. Amellett, hogy az érdeklődő nagyközönségnek szívesen beszélnek munkájukról a tenyésztők, ez az őszi kiállítás lehetőséget nyújt a szakmai megbeszélésekre, információcserére, akár a tenyésztett állatok adás-vételére is.

A kiállítás szombaton 8.00 és 18.30, vasárnap pedig 8.00 és 12.30 közt látogatható a Hotel Legend melletti parkban (Bősi út 5676/50), ezután kerül sor a díjátadóra is.

Tekintsék meg Képgalériánkat ITT.

szöveg és kép: Rózsár Vince