Jelenlegi hely

Marko Divković: A legjobb érzés a világon

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2017, augusztus 23 - 09:14 | DAC hírek
A DAC klubtörténelme során először lőttünk négy gólt az aktuális bajnokcsapatnak, de más rekordok is megdőltek vasárnap.
Marko Divković: A legjobb érzés a világon

A DAC vasárnap remek teljesítményt nyújtva győzte le 4:2 arányban a bajnoki címvédőt. A Zsolna elleni mérkőzésen több klubcsúcsot is felállítottunk:

- a DAC még sohasem lőtt háromnál több gólt az aktuális bajnoki címvédőnek

- a DAC még sohasem szerzett négy találatot a Zsolna ellen

- a DAC még sohasem maradt veretlen a szezon első öt fordulóját követően

- Marko Divković lett a DAC első olyan élvonalbeli gólszerző játékosa, aki 1999-ben született

- Marko Divković csak a második, 1999-ben született labdarúgó, aki gólt szerzett a Fortuna Ligában (az eddigi egyetlen ilyen játékos Almási László volt, még a Szenice színeiben)

- 2009 augusztusa óta először fordult elő, hogy a DAC színeiben három idegenlégiós is betaláljon (legutóbb 2009. augusztus 8-án a 1:3-as máriatölgyesi győzelme alkalmával)

Divković a második legfiatalabb

Vasárnapi győzelmünket a mindössze 18 esztendős támadónk, Marko Divković találata tette biztossá. A horvát tehetség Ljubičić előreívelt labdájára csapott le, és Kašától szorongatva rutinosan helyezett Holec hálójába, beállítva ezzel a 4:2-es végeredményt. Ez volt Divković első gólja bajnoki mérkőzésen a felnőttcsapatban. „Elmondhatatlanul boldog vagyok, hogy sikerült megszereznem az első bajnoki találatomat. Nem volt egy egyszerű helyzet, hiszen a vendégek védője el akart nyomni a párharcban, de állva maradtam. A bajnok elleni mérkőzésen betalálni egy ilyen fantasztikus közönség előtt a világ legjobb érzése,” jelentette ki boldogan a Vinkovcéből (Vinkovci) származó futballista. „Nagyon jó mérkőzést játszottunk, a csapat kiváló teljesítményt nyújtott,” tette hozzá a 181 cm magas és 72 kilogrammot nyomó támadó, aki az együttes legjobb góllövője volt a felkészülés során. Divkovićnak a pozsonyivánkai kupameccsen is sikerült a kapuba találnia, vasárnap pedig megszerezte első találatát a Fortuna Ligában.

Divković (szül. 1999. június 11-én) egyúttal a klubunk elsőligás történelmének negyedik tinédzser korú és a második legfiatalabb gólszerzője lett: a Zsolna ellen 18 évesen, 2 hónaposan és 9 naposan sikerült gólt lőnie. Csak Roland Černák előzi meg őt, aki az első sárga-kék találatánál 17 éves és 25 napos volt (2014.8.16., DAC - Miava 1:0).

TOP 5 - a DAC legfiatalabb góllövői az élvonalban:

1. Roland Černák 17 év - 0 hónap - 25 nap

2. Marko Divković 18 é - 2 h - 9 n

3. Roman Sabler 18 é - 10 h - 22 n

4. Róbert Polievka 19 é - 4 h - 22 n

5. Radoslav Kozinka 20 é - 0 h - 0 n

Kalmár a forduló játékosa

A játékosok egyéni statisztikái is azt támasztják alá, hogy a DAC remek teljesítményt nyújtott vasárnap. Az InStat index szerint Kalmár Zsolt lett az 5. forduló játékosa (404), és a liga 20 legmagasabban értékelt labdarúgója között hat DAC-futballista is akad!

A DAC játékosai Fortuna Liga 5. fordulójának TOP 20-as listáján az InStat indexe szerint:

  1. Kalmár Zsolt 404

  2. Marin Ljubičić 389

  9. Erik Pačinda 303

14. Eric Davis 284

16. Tomáš Huk 276

18. Marko Divković 276

A Kalmár, Ljubičić, Pačinda hármas volt öt-öt lövési kísérlettel a forduló három legaktívabb játékosa ebben a mutatóban.

Egyébként Erik Pačinda vasárnapi találata a 21. volt a DAC színeiben. Ezzel a klub örökranglistáján beérte a hetedik Szarka Ákost (a listavezető Pavol Diňa 49 találattal).

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC, Marko Divković