Jelenlegi hely

A jövő otthon épül! – szükség van a férfiakra

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, október 17 - 12:22 | Kultúra
A nő és a férfi közötti szövetségről, és ebben a szövetségben a férfiak különleges fontosságáról, korunkban betöltött szerepéről, szükségességéről, cselekvési lehetőségeiről tartott rendkívül izgalmas és sodró lendületű előadást tegnap a Vermes-villában Bedő Imre, a Férfiak Klubjának alapítója.
A jövő otthon épül! – szükség van a férfiakra

Az előadást faültetés előzte meg: a vásártéren, a Ttrianon kopjafa közelében Bedő Imre, dr. Hájos Zoltán és Kántor Olivér, az est szervezője együtt ültették el a Férfi Felelősség Fáját, a férfiasságot szimbolizáló diófát. 

„Férfi. Érték. Minta. Példa. Férfi nélkül nincs nő, család és jövő. Erényeink ápolása és továbbadása nélkülözhetetlen pillére jelennek, jövőnek. Élre állunk! Megerősítjük az erkölcsi alapokat és a családot. Megszilárdítjuk a férfi–nő szövetséget és a társadalmat. A jövő otthon épül!” – írja a fa mellé kihelyezett tábla felirata. 

A színvonalas, mértékkel építkező, izgalmas előadásban a Férfiak Klubjának alapítója kellő részletességgel vezette rá hallgatóinak a figyelmét, hogy jelenünk megváltozott társadalmi környezetében milyen fontossággal bír a férfi, rádöbbentette a jelenlévőket, hogy miért és miként lehet harmonikusan, de együtt építenie a jövőt férfinak és nőnek, vagy például rávilágított arra is, miért kell minél több dologban a férfiaknak is kivenniük a részüket a gyermeknevelésben vagy éppen az otthoni teendőkben...

„Nem igaz, hogy mivel nem kell vadászni, fát vágni, karddal megvédeni, ezért nincs szükség a férfiakra. Vagy »nőként« van szükség ránk. A mai városi létben, a sokaknál fizikai fáradtság helyett pszichésen terhelt világban, ahol alig van időnk a munkahelyen kívüli igazi életünkre, nagyobb szükség van a férfiakra, mint valaha. És amikor kérdezik, hogy jó, de mit tegyen a városi férfi, akkor csak sorolom és sorolom. Látom, ahogy felcsillan a remény a szemekben. Ahogy kihúzzák magukat és kezd gyűlni az erő. Ahogy megerősödik az elhatározás. Ami minden bizonnyal megszüli a cselekvést.

És látom, ahogy egy egy betalaló mondatnál a nők büszkén rápillantanak a mellettük ülő férfira, megérintik, közelebb húzódnak. Ahogy a felismerések által szorosabbá válik a szövetség egy előadás közben...

Köszönöm Hájos Zoltán polgármester úrnak, hogy méltó helyet biztosított a Férfi Felelősség Fájának, hogy együtt ültethettük el és hogy jelenlétével megtisztelte előadásomat! És köszönöm a szervezést Kántor Olivérnek, köszönöm, hogy cselekedetek sokaságával képviseli és tartja fenn a Férfiak Klubja tüzét egész Felvidéken” – írta Bedő Imre az előadást követő bejegyzésében a Facebookon.