Back to top

DAC-szurkoló vagyok – Karaffa János

Publikálva: 2020, december 25 - 21:30
„Méltóságteljesen megünnepelt világi és egyházi rendezvényeink mellett a sport, a futball is lehetőséget ad az összetartozás érzésének megtapasztalására” – idézi a DAC-olva a Gonosszal, harcolva a Jóért c. írásában ThDr. Karaffa János eperjesi plébános, egyetemi lelkész. Megtiszteltetés ért, s velem együtt Önöket is kedves olvasóim, hogy az ünnepi héten a római katolikus egyház képviselője mutatkozik be DAC-szurkolóként (is). János atyával együtt nőttünk fel, gyermekkorunk meghatározó közös fejezete volt a dunaszerdahelyi labdarúgás, de ugyanígy a mindennapos játékok. Ezen okból is, kérem engedtessék meg nekem, hogy a riportot is baráti hangulatban, tegeződve folytassam le, ezúton kívánva méltóságteljes, áldott karácsonyi ünnepeket mindnyájuknak.
DAC-szurkoló vagyok – Karaffa János

János, kérlek pár mondatban meséld el, hogy lettél DAC-szurkoló, illetve később miképpen lehetett összeegyeztetni egyházi tanulmányaidat, feladataidat a focival?

Gyerekkoromtól járok focira, kilenc-tíz évesen édesapámmal voltam először DAC-meccsen, ami ezután folyamatosan végigkísérte az életem. Dunaszerdahelyen jártam általános iskolába, vagyis helyszínileg adott volt a stadion közelsége. 1984 környékén, még a második ligában játszott a csapat, nagy rangadók voltak. Nagyszerű hangulatban, örömmel járhattunk focira. A szurkolás is szépen zajlott, jó érzésekkel gazdagodtunk hétvégenként.

Ezután Budapestre kerültem, de teológiai tanulmányaim során is figyelemmel kísértem a csapat további menetelését. Pappá szentelésem után, ha közelebbi helyszínre voltam beosztva és nem ütközött a misével a mérkőzés időpontja, a stadionban szurkolhattam.

Abban az időben Majoros volt a kedvenc játékosom. Az Audi–Majoros–Tóth fémjelezte csapat sokat tett a klub előmeneteléért, ugyanitt kiemelhetném még a játékosok közül Kapkót, Hodúrt, Libát például. Jobb és rosszabb idők váltakoztak, de a szurkolók rendületlenül kitartottak. Pedig, ha visszagondolok, a legfelsőbb osztályban rögtön az első évfolyamunk második fordulójában 8:0-ra kikaptunk Prágában a Bohemianstól, ám a következő körben ismét kiment mindenki biztatni a csapatot.

Bögi Róbert interjújának a folytatását a KlikkOut weboldalán itt olvashatják el

Ezt már olvasta?

Címkék: KLIKKout