Jelenlegi hely

Vakáció!

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2018, július 4 - 18:48 | Közérdekű
Véget ért a tanév, az iskolatáskák berepültek a sarokba. Végre, sóhajtanak fel a gyerekek, őszinte mosollyal az arcukon. Vége, mondják a szülők, azon elmélkedve, hogy az előttük álló két nyári hónapot hogyan fogják „megoldani”, tartalmassá tenni gyermekük, gyermekeik számára.
Vakáció!

Akinek jut rávaló, minden bizonnyal már iparkodott a drága és sokszor még drágább nyári táborok közül csemetéjének a legmegfelelőbbet kiválasztani. Aki nem tud, vagy éppenséggel nem akar rengeteget áldozni ezekre a „gyerekmegőrzőkre”, az próbálja a lehető legjobban átgondolni, esetleg szabadságához igazítani a nyári terveket. Vagy talál a pénztárcájához megfelelő, és lehetőleg gazdag programot is kínáló, egyéb lehetőséget...

De sokan vannak olyanok is, akiknek a nyár nem lesz túl felhőtlen: marad a szakadatlan munka, s a gyermek nem kap mást, csak egy kulcsot a lakáshoz, mellé pedig a felelősséget, hogy vigyázzon magára...

Ami biztos, hogy a nyáron egyre több gyermek lesz kinn a játszótereken, pattan fel bringára, nyakába szedni a várost. Vagyis jó lenne nekünk, felnőtte(bbe)knek még jobban odafigyelnünk a közlekedésben, de úgy általában a mindennapokban is rájuk. Vagyis legyünk most mi kicsit felelőségteljesebbek, még inkább türelmesebbek velük, ha másért nem, azért, mert egykor mi is voltunk gyerekek. 

S talán még egy jó tanács: hagyjuk meg a gyerekeknek, a fiataloknak minél szabadabbnak ezt a két hónapot! Vagyis, ahogyan Vekerdy mondaná, nyáron tilos a tanulás!

Ezért nem kívánok mást nekik, de természetesen szüleiknek is, mint valóban felhőtlen, nyugodt, biztonságos és boldog vakációzást!

Nagy Attila

Címkék: Nagy Attila