Jelenlegi hely

Új dunaszerdahelyi sportcsarnok épülhet

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 24 - 14:53 | Sport
A képviselő-testület keddi ülésen döntöttek arról, hogy ARÉNA DSz névvel részvénytársaságot hoznak létre, amely részvényeinek kizárólagos tulajdonosa Dunaszerdahely Városa lesz.
Új dunaszerdahelyi sportcsarnok épülhet

Az ülést vezető A.Szabó László alpolgármester elmondta, a szlovák kormány idén augusztus 21-én 2 millió eurós támogatást fogadott el az új dunaszerdahelyi sportcsarnok építésére. A képviselők a sportcsarnok megépítésére és működtetésére hozták létre a részvénytársaságot, majd döntöttek arról, hogy az új Rt. igazgatanácsának tagjai Horváth Zoltán és A.Szabó László lesznek, míg a felügyeleti szervben Nagy Krisztián, Brunczvik Tünde és Bachmann László lesznek a képviselők közül.

Amint a testület elé tárt anyagból kiderült, a kormány támogatásának célja, hogy egy 1500 férőhelyes létesítmény épüljön, amely alkalmas lehet a nagyobb érdeklődésre számot tartó sportrendezvények, többek közt a női kézilabda MOL liga mérkőzéseinek befogadására és turisztikailag is haszonnal bírhat.

Az alpolgármester jelezte a szlovák állami támogatás mellett a részvénytársaságon keresztül szeretnének további támogatásokra is pályázni. Hakszer Roland örömét fejezte ki a sportcsarnok építésével kapcsolatban, egyben figyelmeztetett, el kell kerülni, hogy a jövőben esetleg egy kisebb részvényes belépésével hirtelen nagyrészvényessé váljon.