Back to top

Tisztábban láthatjuk magunkban a jót és a rosszat

Publikálva: 2020, december 28 - 07:46
A 2020-as év szomorú hozománya, hogy a lelkipásztorok Húsvétkor nem találkozhattak személyesen a hívőkkel, és a karácsonyt is csak komoly korlátozások közt ünnepelhettük - értékelte az elmúlt évet a Szlovák Püspöki Konferencia szóvivője, Martin Kramara.
Tisztábban láthatjuk magunkban a jót és a rosszat

Sokan már hónapok óta nem járnak templomba, ezáltal a lelkiatyák elveszítik a személyes kapcsolatot híveikkel - egészítette ki a szóvivő.

„Az internetes közvetítések nem tudják helyettesíteni a közösség találkozásait. Egyúttal az evangelizáció új lehetőségeinek felkutatására is rákényszerültünk, ami viszont nem rossz“ – tette hozzá Kramara. Állítása szerint a jelenlegi helyzet arra is jó, hogy többet tudjunk meg önmagunkról és másokról.

„Egyszeriben világosabban láthatjuk a bennünk élő jót és rosszat. A krízis arra kényszerített, hogy többet gondolkodjam. Nem engedhetem meg magamnak, hogy felülkerekedjen bennem a düh, az önzés, a rossz. Arra kell törekednünk, hogy a jó győzzön a bennünk lévő rossz felett“ – tette hozzá a szóvivő.

„Mindinkább beigazolódik, a világnak mennyire szüksége van a reményre. Nekünk pedig kötelességünk, hogy megtaláljuk azt és közvetítsük is“ – zárta szavait Kramara.

forrás: ma7.sk/TASR

Ezt már olvasta?