Jelenlegi hely

Szombaton a kiskerteknél gyűjtik a zöld hulladékot

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, október 3 - 07:25 | Közérdekű
Ahogy az idén gyakorlattá vált, októberben is elszállítják a zöld hulladékot a kiskertes övezetekből, mégpedig szombaton, október 5-én.
Szombaton a kiskerteknél gyűjtik a zöld hulladékot

Inczédi Gábor, a városi hivatal műszaki osztályának vezetője portálunknak elmondta, sikeresnek bizonyult az idén már kétszer hasonlóképpen végzett gyűjtés. Ezért folytatják ezt a gyakorlatot, így kerül sor most szombaton, október 5-én 8.45-12.00 óra közt a zöld hulladék gyűjtésére a Kisudvarnoki, a Zöldfa utcai és a Pozsonyi úti kerteknél.

Fontos tudni, hogy a gyűjtőkonténerbe kizárólag biológiai kerti hulladék kerülhet (lágy kerti hulladék, faágak); műanyag, fém és egyéb hulladék azonban nem!

Arra is van lehetőség, hogy a kommunális hulladékot elszállíttassák innét a tulajdonosok, azt a városházán 3,- euróért vásárolható kék, 120 literes zsákokban lehet a zöld hulladékot gyűjtő autót kísérő másik autóra feltenni.

Az osztályvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy érdemes a zöld hulladékot is átválogatni, hiszen a kertből sok komposztálható hulladék is kikerül, ezeket érdemes újrahasznosítani.

Az elszállítás időpontjai:

  • Kisudvarnoki út (Slovlik kertek) 8.45-9.45
  • Zöldfa utca (az Agrofrigornál) 10.00-11.00
  • Pozsonyi út 11.15-12.00

Ebben az évben még november közepén terveznek hasonló begyűjtést, erről portálunkon keresztül is értesítjük a lakosságot.