Jelenlegi hely

Sajnos bőséges volt a „termés”

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 28 - 15:47 | Hírek
A „Tisztítsuk meg együtt Csallóközt!” regionális hulladékgyűjtő kezdeményezéshez ma Dunaszerdahelyen többek között az YBS Fanklub szurkolói csoport, valamint a Sikabony Polgári Társulás is csatlakozott, de sokan mások is fontosnak érezték, hogy ott legyenek a zöldterületek megtisztításánál.
Sajnos bőséges volt a „termés”

A Zöld Kukkónia projekt kezdeményezéséhez, amelynek az a célja, hogy az érintett területek, falvak köztereit, határait civilekkel közösen tisztítsák meg, 14 település önkormányzata csatlakozott. 

Ezek a települések Kisudvarnok, Nagyudvarnok, Komárom, Csallóközkürt, Nagymad, Pozsonyeperjes, Csallóköznádasd, Vásárút, Kulcsod, Bős, Dunaszerdahely, Pódatejed, Albár és Királyfiakarcsa voltak.

Az Együtt a tiszta természetért! megmozdulás legfontosabb célja a figyelemfelkeltés lenne, amellyel az élhetőbb, tiszta környezet fontosságára szeretnék ráirányítani a lakosok figyelmét, de méginkább arra, hogy ne szemeteljenek.

A félnapos akció során Dunaszerdahelyen önkéntesek szedték a szemetet a Keleti, a Nyugati és az Északi lakótelepen, illetve Sikabony városrészben, valamint a Kisudvarnoki út menti erdőben. A városi hivatal, valamint az FCC Environment Kft. konténereket helyezett ki, segítve az önkéntes munkát.

Noha a szervezők és az önkéntesek is hasznosnak ítélték a megmozdulást, a „bőséges termés”, több konténernyi hulladék láttán érdemes a szemetelőknek is elgondolkodniuk, meddig tehetik meg bűntetlenül az ilyen fajta környezetszennyezést.

És ahogyan Szlovákia-szerte, úgy Dunaszerdahelyen is komoly, sürgősen megoldásra váró problémákat vet fel a hulladékgazdálkodás. Ráadásul országos szinten is minden afelé mutat, hogy ha nem változtatunk akár egyéni hozzáállásunkon is, úgy a jövőben minden bizonnyal jóval többet kell majd azért fizetnünk, hogy a saját magunk által termelt „bőséges mennyiségű szemetet” kezelni tudjuk.