Jelenlegi hely

Orvosi konferencia városunkban

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 27 - 16:35 | Hírek
Speciális gyermekgyógyászok konferenciája zajlik ma déltől városunkban, az ország gyermek gasztroenterológiai szakemberei gyűltek össze a Thermalpark konferenciatermében, hogy megvitassák szakterületük jelen állását, fejlődési lehetőségeit.
Orvosi konferencia városunkban

MUDr. Lukács Péter, gasztroenterológiai szakorvos kérdésünkre elmondta, rendszeresen, kétévente találkoznak Cseh-Szlovákia szakorvosai, hogy egyrészt szakmai tudásukat, másrészt szakmai kapcsolataikat bővítsék. A hazai szakemberek a köztes években szlovákiai szinten is megszervezik ezt a találkozót, melynek városunk első alkalommal adhat otthont.

„Viszonylag szűk réteget érint ez a program, mivel gyermek gasztroenterológusból elég kevés van az országban. Erre a hétvégére közel hatvanan regisztráltak” – mondta Lukács Péter.

A kétnapos konferencia alatt elsősorban szakmai előadásokra kerül sor, de lehetőség lesz mind a szakmai, mind pedig az emberi kapcsolatok építésére is.

Az ünnepélyes megnyitón Lukács Péter a szervezőbizottság tagjai nevében üdvözölte a megjelenteket. Elmondta, örömmel látja a szervezők professzionális hozzáállását, ugyanakkor különösen örül annak, hogy Dunaszerdahelyen kerülhetett sor egy ilyen fontos rendezvényre. Bízik abban, hogy a résztvevők mind szakmailag, mind pedig emberileg gazdagabban távoznak majd innét, és örömmel gondolnak vissza városunkra és a rendezvényre.

A. Szabó László, Dunaszerdahely alpolgármestere a maga és az önkormányzat nevében üdvözölte a résztvevőket. Szavai szerint nagy megtiszteltetés érte városunkat, hogy egy ilyen rangos eseménynek adhat otthont.

„Tudjuk, hogy a laikusok félelmetes vizsgálatokkal társítják ezt az orvosi szakterületet, de ha látjuk a konferencia programját, máris látjuk, hogy itt sokkal többről lesz szó” – mondta A. Szabó László. Reményét fejezte ki, hogy városunk és a Thermalpark megfelelő helyszínt biztosít a programnak, valamint egy kis pihenésre is lehetőségük nyílik a megjelenteknek.

„Remélem, hogy ez a konferencia hasznos lesz az önök számára, és szívesen gondolnak majd vissza rá, valamint városunkra” – zárta köszöntő szavait az alpolgármester.

MUDr. Iveta Čierna, PhD. a Szlovákiai Gasztroenterológiai Társaság nevében üdvözölte a megjelenteket. Elmondta, mindig örül annak, ha találkozhatnak az ezen a szakterületen dolgozók, szakmai tudásukat bővíthetik, szakmai és emberi kapcsolataikat tovább tudják építeni.

„Bízom benne, hogy eredményes lesz ez a találkozó, az itt megszerzett tudás pedig a jövőben a páciensek javát szolgálja majd” – mondta a szakorvos.

A megnyitó beszédek után a városunkról szóló rövidfilmet tekinthették meg a résztvevők, majd kezdetét vette a konferencia szakmai része.

Az előadások ma estig, majd szombaton egészen délig zajlanak.

Szöveg és fotó: Rózsár Vince

Címkék: konferencia