Jelenlegi hely

Nehéz küzdelem és hárompontos öröm

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, október 22 - 12:42 | DAC hírek
Marko Divković, Milan Šimčák és Danylo Beskorovainyi beszél az Aranyosmarót felett aratott, értékes 2:1-es vasárnapi győzelmükről.
Nehéz küzdelem és hárompontos öröm

Mintha ráéreztünk volna! Marko Divković mérkőzés előtti interjújában többek között arról is szó esett, hogy a legutóbbi két szezonban győztes gólt lőtt az aranyosmaróti összecsapásokon. A harmadikat ezúttal hazai környezetben szerezte, így végleg ViOn-specialistává vált. „Jó mérkőzést játszottunk, bár tudunk még jobban is futballozni. Nehéz küzdelem volt, örülünk a három pontnak. Nem tudom, miért pont ellenük megy a gólszerzés, de nyilván nagyon örülök neki. Úgy tűnik, hogy a ViOn a kedvenc ellenfelem” – mondja a 20 éves horvát támadó, aki vasárnap a szezonbeli második gólját szerezte – bajnokin az elsőt. Ezt megelőzően az Európa-ligában a Cracovia Krakkó kapuját vette be. „A vendégvédők nem értették meg egymást, a labda szerencsével került hozzám. Kapásból lőttem jobbal, és betaláltam. Boldog voltam, mint mindig, amikor gólt szerzek. Meglátjuk, hogy ennek a találatnak köszönhetően visszaszerzem-e a helyem a kezdőcsapatban. Bízom benne, hogy igen. Mint mindig, az edzéseken is igyekszem a lehető legtöbbet kihozni magamból és majd szombaton meglátjuk, hogyan dönt a vezetőedző.” Divković neve mellett egy gólpassz is szerepelhetne, ám a 26. percben az ő átadása után Fábry nem találta el az üres kaput.

Davis és Koštrna hiányában az idei bajnoki szezonban először kapott lehetőséget Milan Šimčák, aki a balhátvéd posztján becsületes teljesítménnyel rukkolt elő. Sőt, az első gólunkban is szerepe volt. „Nagyon vártam az összecsapást, hosszabb idő után ismét a kezdőcsapatba jelölt a vezetőedző. Úgy gondolom, hogy éltem a lehetőséggel és jó teljesítményt nyújtottam. Meglátjuk, mi lesz a mostani hétvégén.” Šimčák főleg Vida Kristopherrel működött együtt a baloldalunkon. „Minden rendben volt, sokat kommunikáltunk. Sikerült helyzeteket is kialakítanunk és mindkettőnknek szerepe volt az első gólunkban. Összességében azonban egy nehéz meccsen vagyunk túl. Az első félidőben jobbak voltunk, több lehetőségünk volt. A második játékrészben jobban hozzáidomultunk az ellenfél játékához, de a győzelem a fontos” – teszi hozzá az egykori nagymihályi labdarúgó, aki 2018 nyarán igazolt Dunaszerdahelyre.

Vasárnap tovább folytattuk az Aranyosmarót elleni pozitív szériánkat: sorozatban immár a kilencedik mérkőzésen maradtunk veretlenek velük szemben (7-2-0-s mérleg). Ehhez az ukrán középső védő, Danylo Beskorovainyi isjó teljesítménnyel járult hozzá. Talán néhányak számára meglepő módon a 296-os InStat indexével ő volt a vasárnapi meccs legjobbja. A 12. forduló teljes mezőnyét tekintve a 6. helyen zárt. „A győzelem az egész csapat érdeme, köszönet jár az együttesnek és az edzőknek is. Otthon tartottuk a három pontot, ami remek, hiszen az ellenfél jó teljesítményt nyújtott” – fejti ki a 20 esztendős hátvéd. Az értékelését további gondolatokkal egészítette ki. „Az első félidőben tényleg jól futballoztunk, de a másodikban az ellenfélnek nagyobb helyzetei voltak. A 2:1-es végeredmény kiváló a számunkra. Legközelebb a Garamszentkereszt otthonába látogatunk, ami szintén nem ígérkezik könnyű összecsapásnak. Az ellenfél csak egy góllal kapott ki idegenben a Slovantól, tehát minőségi gárdáról beszélünk” – tekint már előre a Dnyepropetrovszkból származó futballista.

Forrás: dac1904.sk

Címkék: DAC, Fortuna liga