Jelenlegi hely

Minisztériumot kaphat az idegenforgalom és a sport

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 27 - 08:01 | Hírek
Andrej Danko házelnök, az SNS elnöke idegenforgalmi és sportminisztérium létrehozására tesz javaslatot a parlament következő ülésén. A nemzeti párt elnöke ezt a Szlovákiai Történelmi Szállodák Szövetségének sajtótájékoztatóján jelentette be.
Minisztériumot kaphat az idegenforgalom és a sport

Mint mondta, a minisztérium létrehozása szerinte fellendítené az idegenforgalmat, egyúttal megismételte, hogy nagyon jól bevált az üdülési csekkek intézménye is.

„Csak rendszerszintű intézkedésekkel tudunk jobb jövőt teremteni Szlovákia számára. Éppen ezen dolgozunk folyamatosan a parlamentben. Személyes véleményem szerint az idegenforgalom megérdemli, hogy külön figyelmet szenteljünk neki. Ugyanis a gazdaságunk egyik motorjává válhat” – jelentette ki Danko.

Az SNS elnöke korábban is szorgalmazta az új minisztérium létrehozását, de a Most-Hídnál eleinte hűvös fogadtatásra talált a javaslat. A Smer-SD nem ellenzi, de most már az az álláspontja, hogy ez a választás után felálló új kormányra tartozik.

Andrej Danko kijelentette, az idegenforgalmi minisztérium az egyik prioritása és szeretné, ha az 2021 januárjától megkezdhetné a működését.

forrás: Felvidék.ma