Jelenlegi hely

Kukkónia könyv- és filmbemutató

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2016, február 29 - 17:13 | Kultúra
Különleges könyvbemutatóra és rendhagyó filmbemutatóra várja az érdeklődőket a Családi Könyvklub március 16-án, este 18.00 órakor a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ kistermében (bábszínház).
Kukkónia könyv- és filmbemutató

Csallóköz, azaz Aranykert... vagyis Kukkónia... Most itt az ideje, hogy Ön is megismerhesse a hajdani Aranykertet, azaz Kukkóniát... vagyis a csodálatos Csallóközt! Kik vagyunk, és mi a dolgunk az aranyhajú tündérek egykori szigetén?  Az itt élők – hajdanán – tisztelték a Dunát, igyekeztek kiismerni, megfejteni titkait, rejtélyeit, varázslatos lényekkel népesítették be Kukkónia, azaz a Csallóköz sejtelmes vizeit, lápjait. A csodás lények sikongva lubickoltak, hajfonatukból aranypor hullt alá: így köszönték meg a helyiek kedvességét.

L. Horváth Katalin nagyszabású vállalkozása, a Kukkónia, egy szemet gyönyörködtető, csodálatos fotókkal díszített, végre egy minden szempontból tökéletes és páratlan precizitással kivitelezett óriásalbumban testesült meg! Olyan könyvet sikerült létrehoznia a kiadónak, szerkesztőnek, szerzőnek egyaránt, amely hosszú ideig alapja lesz majd a Csallóközt bemutató könyveknek, amely a mai és múltbéli csodáinak felmutatását tűzte ki célul!

Mindezekről – a Csallóközről, a tájról, a történelméről, az itteni emberekről – a szerzővel, L. Horváth Katalinnal Győry Attila beszélget március 16-án, 18.00 órakor a Dunaszerdahelyi Városi Művelődési Központ kistermében (bábszínház).

Az estnek különös és exkluzív hangsúlyt ad a plussz meglepetésprogram.

Ön tudta? A Kukkónia Polgári Társulás megbízásából egy csodálatos film készült a Csallóközről, mely a sziget mai és múltbéli csodáit mutatja be! Hihetetlen! A könyvbemutató előtt egy rendhagyó dokumentumfilmet is megtekinthet hagyományainkról, régi mesterségeinkről!

Fedezze fel Kukkóniát most Ön is! A 15 perces dokumentumfilm rendezője Molnár Csaba, a  filmet Dráfi Mátyás narrálja, zenéjét pedig Bertók István szerezte. Kihagyhatatlan? Naná! Legyen Ön is a Könyvklub vendége március 16-án, azaz szerdán este a VMK kistermében!