Jelenlegi hely

Közösségépítés, kapcsolattartás, együttműködés

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, október 4 - 18:30 | Hírek
Ma délelőtt nyitották meg a III. Felvidéki Vállalkozói Expót a MOL Arénában. A kiállításon mintegy negyven kis- és középvállalkozó mutatkozott be termékeivel, illetve szolgáltatásaival.
Közösségépítés, kapcsolattartás, együttműködés

A vállalkozói expó célja a bemutatkozáson túl egyben olyan együttműködések kialakítása is, amely segítségével a kiállítók és a látogatók kölcsönösen bővíthetik kapcsolatrendszerüket. 

Dunaszerdahely város részéről Karaffa Attila alpolgármester köszöntötte a jelenlévőket, az esemény közösségépítő fontosságát emelve ki. 

„Fontos számunkra a közösségépítés, a kapcsolattartás, és nagy szükségünk van a vállalkozókra a városban is, hiszen együtt tudunk erősek lenni, együtt tudjuk építeni városunkat” – fogalmazott az alpolgármester.  

A magyarországi Nemzetpolitikai Államtitkárság részéről annak főosztályvezetője, Hajnal Virág üdvözölte az expó kiállítóit és látogatóit. Elsősorban abbéli örömét fejezte ki, hogy a szervezőknek sikerült kiépíteniük egy jól működő vállalkozói hálózatot. 

„A Nemzetpolitikai Államtitkárság több ágazatot igyekszik úgy segíteni, hogy a külhoni magyar nemzetrészek az egységes magyar nemzet részeként egymást erősítve tudjanak gyarapodni a Kárpát-medencében, a családok a szülőföldön tudjanak boldogulni, a szülők el tudják tartani gyermekeiket, és a későbbiekben is tovább erősödjön ez a közösség” – összegezte a főosztályvezető. 

Berényi József, Nagyszombat megyei alelnök, miközben a megye által kínált pályázati lehetőségekre is felhívta a megjelentek figyelmét, a közös együttműködés sikerességére utalt: „a győztes együttműködés viszi előre társadalmunkat, mozdítja előre jelenünket”, fogalmazott.

Az expó megnyitóján a résztvevőket köszöntötte még Farkas Iván, a Magyar Közösség Pártja gazdaságpolitikai és régiófejlesztési alelnöke, Czomba Csaba, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke, valamint Iván Tamás, a Szlovákiai Magyar Fiatal Vállalkozók Szövetségének elnöke.