Jelenlegi hely

Kitanovič Attila sikeres szereplése Oroszországban

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 11 - 20:31 | Sport
Nem mindennapi megtiszteltetésben volt része a közelmúltban a dunaszerdahelyi Strongman Club DS versenyzőjének, a lúcsi Kitanovič Attilának. Az oroszországi Vlagyivosztokban vehetett részt a meghívásos bothúzó és erőember versenyen, a Kolmar Kupán.
Kitanovič Attila sikeres szereplése Oroszországban

A nemzetközi megméretésre 15 versenyzőt hívtak meg a világ országaiból, a 105 kilogrammos mezőnyben Attila mondhatni „pehelysúlyúnak” számított a mérlegeléskor mért 92,1 kilójával.

A megnyitó ceremónia után szinte még melegíteni sem volt ideje, máris versenyezni kellett, így bevallása szerint teljesen jogosan veszítette el első mérkőzését. Mivel tudta, hogy a továbbjutáshoz az ilyen „luxust” már nem engedheti meg magának, így rákapcsolt, koreai és japán ellenfeleit simán verte.

A következő mérkőzés már az érem közelébe juttatta volna, ha... Ha nem éppen magyarországi versenytársát, barátját, a kitűnő sportolót, Deli Tamást kapta volna meg ellenfélként (aki később bronzérmet szerzett). Vele szemben sajnos veszített, de így is a dicséretes nyolcadik helyet szerezte meg.

Azt azért még hozzá kell tenni, hogy Attila térde megsérült a közelmúltban, részleges szalagszakadást szenvedett, mindössze hat hete maradt a felépülésre.

A Kolman Kupa második napján csapatversenyt szerveztek, melynek során Kitanovič semmit nem bízott a véletlenre, a rá osztott feladatokat csapattársaival együtt olyan sikeresen teljesítette, hogy mind az öt versenyszámot megnyerve, csapatuk győzedelmeskedett.

A versenyidény azonban még nem ér véget a csallóközi versenyzőnek, mint portálunknak elmondta, szeptember 28-án az első hivatalos nyitott bothúzó szlovák bajnokságon, október 13-án a magyarországi megyék csatája versenyen, november 14-17 közt pedig világkupa döntőn vesz részt.

Az alábbi felvételeket Borbély Henriette készítette, aki egyben Kitanovič Attila menedzsere is.

(Rózsár Vince)