Back to top

Januárban már biztosan nem lesz iskola

Publikálva: 2021, január 21 - 06:25
Ami az oktatást illeti, jövő héten még marad minden a régiben.
Januárban már biztosan nem lesz iskola

Az alap- és középiskolás diákok számára folytatódik a távoktatás, óvodába és napközikbe csak azok a gyerekek mehetnek, akiknek a szülei a kritikus infrastruktúra területén dolgoznak, vagy nem tudnak otthonról dolgozni. Ezt Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter jelentette ki a szerdai kormányülés alatt.

„Február 1. a határidő, ekkor kellene elindítanunk az úgynevezett COVID automatát, amely bizonyos feltételek mellett lehetővé tenné az alapiskolák alsó tagozatának, majd a következő hetekben a felső tagozat újranyitását” – közölte Gröhling, hozzátéve: mindez függ attól is, milyen eredménnyel zárul az országos szűrés.

Az adatok jövő szerdán (január 27.) lesznek ismertek. A miniszter hangsúlyozta: a kormánytagok egyetértettek abban, hogy az oktatás prioritást élvez, és ha a helyzet engedi, az első, amiről beszélni fognak, az iskolák újranyitása lesz.

A tárcavezető biztosra veszi, hogy a felső tagozatos diákok és a középiskolások csak negatív teszttel ülhetnek majd vissza az iskolapadba. Ezzel kapcsolatban három lehetőséget említett: az antigén teszteket, a gargalizálással történő mintavételt, illetve az orr elülső részéből vett törletet.

„Több lehetséges megoldással is foglalkozunk, hogy tehermentesítsük az egészségügyi dolgozókat és egyszersmind beindíthassuk az egész oktatási rendszert” – zárta a miniszter.

ma7.sk/TASR

Ezt már olvasta?

Címkék: oktatás