Jelenlegi hely

Ismert zenészek és hazai tehetségek a színpadon

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 9 - 18:43 | Kultúra
A Presser Gábor ötlete nyomán megvalósult Magyar dal napja rendezvénysorozathoz második alkalommal csatlakozott városunk a Musicorum Polgári Társulásnak köszönhetően.
Ismert zenészek és hazai tehetségek a színpadon

Ahogy a rendezvénysorozatnak, az itthoni szervezőknek is az a fő céljuk, hogy ismert zenészek, énekesek bevonásával népszerűsítsék a magyar zenét, egyben bemutatkozási lehetőséget nyújtsanak a helyi előadóknak.

Nem volt ez másképp a vasárnapi koncertsorozaton sem, hiszen olyan kiváló énekesnő, mint Korpás Éva és zenekara nyitották meg gyermekműsorukkal a rendezvényt.

A hazai tehetségek bemutatkozására adott lehetőséget a Csallóköz kincsei koncert, melyen Ábrahám Dávid, Lendvai Gyula, Bertók István és Bertók Tóth Katalin kíséretével több énekes mutatta meg tehetségét, név szerint: Varga Rebeca, Lendvai Bea, Hájos Dóra, Hirková Zuzana, Neuhmár Erika, Bertók Rebeka, Bertók László, Krivák Miriam.

Kellemes színt vitt a vasárnap délutánba a Golddies Szwingatlanügynökség, a swing hullámain hajózhatott velük a közönség.

Az est zárásaként Kovács Koppány egy szál gitárral, rekedt hangjával, és a Bertók házaspár közreműködésével kápráztatta el a hallgatóságot.

A koncertek végeztével Tilajčík Edit és Bertók Tóth Katalin közösen jelentették be, jövőre is lesz Magyar dal napja Dunaszerdahelyen.

A szervezők portálunknak azt is elmondták, bíznak benne, hogy városunk, valamint a környék lakosai naptárába is „beíródik” a Magyar dal napja, és a jövőben még nagyobb számban látogatnak el a színvonalas és kellemes szórakozást nyújtó rendezvényre.

Tekintsék meg a rendezvényen készült felvételeinket Képgalériánkban.

(Kép és szöveg: Rózsár Vince)