Jelenlegi hely

Gyere velünk a DAC-ra: Mint más embernek a Holdra jutni

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, október 23 - 06:58 | DAC hírek
A madari diákok élménybeszámolója mellett a következő regisztráció feltételeit is elolvashatják cikkünkben. Iskolások, figyelem!
Gyere velünk a DAC-ra: Mint más embernek a Holdra jutni

A szenci és a diószegi fiatalok után ezúttal a madariakon volt a sor. A vasárnapi DAC-Aranyosmarót bajnoki mérkőzés volt a harmadik a 2019/20-es idényben, amelyen iskolás diákokat láttuk vendégül a MOL Arénában a „Gyere velünk a DAC-ra!” projektünk keretén belül.

A Madari Édes Gergely Magyar Tannyelvű Alapiskola tanulói látogattak el hozzánk, akik többszöri próbálkozásra értek célba. Az ő élménybeszámolójukat alább olvashatják.

Mostantól pedig már lehet jelentkezni a következő hazai bajnoki mérkőzésre, amelyen 2019. november 2-án, szombaton 17:00 órakor a Szered csapata érkezik a MOL Arénába.

Az említett találkozóra csütörtökig, 2019. október 24-ig, 24:00 óráig lehet regisztrálni. A jelentkezési formanyomtatványt innen töltheti le; kérjük, hogy kitöltése után küldjék el azt a jatek [at] fcdac.sk email címre. A jelentkezési lapra kérünk egy rövid indoklást, hogy miért éppen az ön iskoláját, szervezetét válasszuk. A legfrappánsabb választ beküldő a mérkőzés mellett a DAC játékosainak látogatását is élvezheti a MOL Arénában.

A Madari Édes Gergely Magyar Tannyelvű Alapiskola tanulóinak élménybeszámolója a DAC-Aranyosmarót bajnoki mérkőzésről:

„Amikor megtudtuk, hogy mi lehetünk a következők, akik részt vehetnek egy DAC mérkőzésen, nagyon boldogok voltunk. Örültünk, hogy jó focit láthatunk, egy igazi stadionban. Eddig csak egyikünk volt DAC-meccsen, éppen ezért csak a képzeletünkre tudtunk hagyatkozni, milyen is lesz a vasárnapunk.

De amit kaptunk, az minden képzeletünket felülmúlta. Már a stadion látványa lenyűgözött bennünket. Nem is képzeltük, hogy ekkora! Pedig még csak kívülről láttuk. A DAC-múzeumban kezdődött az élmények sora, ahová Denisza vezetett el bennünket. Csillogó kupák sorát láthattuk, régi szurkolói ereklyéket, fényképeket, és volt ott egy interaktív tábla is, amiről sok érdekes adatot tudtunk meg a futballklubról. A múzeum melletti DAC storeban karkötőket, sálakat vásároltunk, volt, aki kis zászlót is, hogy legyen mivel szurkolnia. Akkor még nem tudtuk, hogy a klub ajándékaként mindannyian kapunk egy sárga-kék színű szurkolói leplet, amibe aztán bele is öltöztünk, úgy vonultunk be nagy büszkén a stadionba a biztonsági őrök sorfala között. Na, ilyet se láttunk még, ennyi biztonsági őrt meg rendőrt.

A lelátón a legjobb helyet kaptuk, mindjárt a VIP szektor mellett. Éppen ráláttunk a B-közép szurkolóira, akik egész mérkőzés alatt végig énekeltek, és buzdították a csapatot. Persze mi is csatlakoztunk hozzájuk, amikor azt kiabálták, hogy Hajrá DAC!

A Nélküled-et végig tudtuk. Többször énekeltük már, sőt, mielőtt a stadionba mentünk volna, a szurkolók egyik találkahelyén, a Turul bárban is elénekeltük közösen. Mert minket oda is meghívtak, és meg is vendégeltek! De hiába énekeltük már százszor is el a dalt, ilyen élményt nem lehet megtapasztalni máshol, csak a DAC stadionban, ahol majdnem 8000 ember énekelte együtt, hogy mi egy vérből valók vagyunk.

A legnagyobb élmény mind közül mégiscsak az volt, amikor félidőben találkozhattunk a játékosokkal. Bemehettünk a pálya szélére, és megérinthettük a füvet is. Aztán odajöttek hozzánk a játékosok, és aláírást osztogattak. Kinek a sáljára, kinek a kezére, kinek a noteszébe. És készítettünk sok-sok közös képet, és irtó boldogok voltunk, amikor Davis is odajött hozzánk. Szólni is alig mertünk hozzájuk, pedig nagyon kedvesek voltak velünk.

És a másik legnagyobb élmény Vida Máté gólja volt! Előttünk történt, mindjárt a mérkőzés elején, és hatalmas, messziről jövő lövéssel betalált a kapuba. Mind felugráltunk örömünkben, és lengettük a sáljainkat, mint a B-közép szurkolói, és kiabáltuk Vida Máté nevét.

És a végén győzött a DAC! Ez volt a következő legnagyobb élmény. Hogy segíthettünk kiszurkolni a győzelmet. Hogy láthattuk, hogyan játszanak az igazi profik, hogy megnézhettük, Blackman milyen cselekkel jut be a tizenhatosba, hogy Kalmár Zsoltit is láthattuk a pályán.

Köszönjük, hogy mindennek részesei lehettünk. Nem felejtjük el egyhamar ezt a csodaszép napot, és annak ellenére, hogy mind jól elfáradtunk, biztos, hogy hamarosan újra eljövünk Dunaszerdahelyre. Elhívjuk a szüleinket, mert szeretnénk, ha ők is megtapasztalhatnák azt a hihetetlenül jó érzést, amit egy ilyen focimeccs nyújt az embernek.

Köszönjük, hogy mindezt átélhettük, sokunknak ez olyan elérhetetlen álom volt eddig, mint mondjuk más embernek a Holdra jutni.”

 

A „Gyere velünk a DAC-ra!” projektről

A 2017-es év elején meghirdetett kezdeményezésünk olyan alap- és középiskolás diákok felé irányul, akik szeretnék élőben átélni a MOL Aréna hangulatát. Eddig már több száz fiatalt fogadtunk, a bővebb régió iskoláiból és fiatalokkal foglalkozó szervezeteiből.

A DAC hazai összecsapásaira szervezett élménykirándulás a belépők biztosításából, fotózásból és emléktárgyakból áll. A fiatalok továbbá megtekinthetik a stadiont, és a pályára is ráléphetnek. A projekt a Futballmánia égisze alatt fut.

A projektben iskolák, csapatok és szervezetek vehetnek részt, a Kárpát-medence teljes területéről. A maximális létszám 30 gyermek és 2 felnőtt kísérő pedagógus.

Az FC DAC 1904 a következő programot biztosítja:
- Az emléktárgyak átadása
- A DAC találkozójának megtekintése
- Fotózás a pályán, találkozás a játékosokkal

A fentebb olvasható aktivitásokat a DAC INGYEN kínálja az iskoláknak és a szervezeteknek!

forrás: dac1904.sk

Címkék: DAC, MOL Aréna