Jelenlegi hely

Folytatódott a városi faültetési program

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, október 21 - 20:13 | Hírek
Hétfőn, vagyis október 21-én, a Földünkért világnapon az állomás melletti park gazdagodott a városi faültetési programnak köszönhetően.
Folytatódott a városi faültetési program

A program a városunk két alpolgármesterének, A. Szabó Lászlónak és Karaffa Attilának a közreműködésével indult el „Ültess fát a jövőért!” címmel október 5-én a Szent István téren. A hétfői folytatáson is jelen voltak az Itsipitsi műhely mellett működő Baba-mama klub családjai, de a városunk óvodásainak két csoportja is.

Minden résztvevőt Hájos Zoltán polgármester köszöntött az állomás melletti parkban, aki örömét fejezte ki a közösségi program kapcsán, amely közterületek szépülését is elősegíti. A folytatásban az óvodások kis programja kezdődött, majd fokozatosan 14 fa került kiültetésre a parkban, amelyet majd továbbiak követnek a városi főkertész javaslatainak alapján kiválasztott helyszíneken. A faültetésen jelen volt városunk két alpolgármestere is.

A városi zöld projekt célja fák ültetésével zöldebbé tenni a várost, illetve ezekkel az „élő emlékművekkel” ösztönözni a lakosságot a környezettudatos életmódra, valamint közvetlen környezetünk nagyobb megbecsülésére, megóvására.