Jelenlegi hely

Felnőtt katekézis indul Dunaszerdahelyen

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, szeptember 30 - 12:48 | Hírek
A dunaszerdahelyi székhelyű Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola, illetve a Remény katolikus hetilap Beszéljünk róla! címmel felnőtt katekézist indít városunkban.
Felnőtt katekézis indul Dunaszerdahelyen

A szervezők meglátása szerint az előadássorozat alkalom arra, 

  • hogy a keresztény hit iránt érdeklődők kérdéseket tegyenek fel, s talán válaszokat is kapjanak.
  • hogy mélyebb tudást és komolyabb ismereteket szerezzünk az életről a hit szemszögéből.
  • hogy közösségben legyünk, és keresztény műveltségünk is gyarapodjék.

A felnőtt katekézis helyszíne a Szent Erzsébet Egészségügyi és Szociális Munka Főiskola Bartók Béla sétányon (4291/36) fellelhető előadóterme lesz.

Előadó: Albán József római katolikus lelkipásztor, a sikabonyi Mindenszentek-templom igazgatója lesz.

Témák és időpontok:

Október 25. péntek, 18.00: Hittel vagy hit nélkül? (Mi a hit? - Mi kell hozzá? - Hogyan kell/ene és lehet hinni? - Mik a hit nehézségei? - „Tévhitek” a hittel kapcsolatban – A modern kor és a hit – Hogyan épül fel a Katolikus Egyház hitvilága?)

November 22. péntek, 18.00: Isten – Isten? (A legegyszerűbb és egyben legbonyolultabb kérdések – Az istenfogalomról – Létezik-e Isten? – Istenérvek és Istenbizonyítékok – Isten vagy istenek? - Isten a történelemben – Utak az Istenhez - „Más” istenek?)

Február: Levelet kaptunk Tőle (Alapvető ismeretek a Bibliáról – Keletkezés – Felépítés – Hitelesség – Tudományos háttér – Mi a kanonizáció? – Tévedések és féligazságok – Hogyan olvassuk? – Szerepe a mindennapi életben és a hívő ember életében)

Március: Vallási bolhapiac (Fogalmak magyarázata innen-onnan, pl. ellenpápa, zsinat, enciklika, kinyilatkoztatás, „eltitkolt” evangéliumok és más iratok -  pápaválasztás – rangok és címek, stb…)

Április: Innen – oda. De hová is? (A legnehezebb kérdések: Élet a halál után – Mennyország és pokol, meg ami közte van… - De mi van utána? – A keresztény ember és a halál)

Május: Akiken átragyog a fény (Tanítás a szentekről – kik a szentek? – hogy kezdődött a szentek tisztelete – boldoggá és szentté avatás – attribútumok, védőszentek – stb…)

A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt.