Jelenlegi hely

Évet értékelt a Csemadok dunaszerdahelyi alapszervezete

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2016, február 27 - 13:09 | Kultúra
Évzáró választó taggyűlést tartott péntek este a Csemadok Vámbéry Ármin Alapszervezete.
Évet értékelt a Csemadok dunaszerdahelyi alapszervezete

A Vox Camerata hangulatos műsorával kezdődött az évzáró, majd Varga Zaránd Ágoston élvezetes előadása szórakoztatta a résztvevőket.
A kultúrműsor után új vezetőséget választott az alapszervezet jelenlévő tagsága.
Az elnöki beszámolót Nagy Tibor alelnök ismertette, mivel az elnöknő, Dr. Csóka Klára, egészségügyi okok miatt nem tudott részt venni a taggyűlésen. Beszámolójában felsorolta a múlt év megvalósított programjait, ugyanakkor kiemelte, hogy egyre nehezebb az alapszervezet munkája. Levelében hivatalosan leköszönt az elnöki pozícióról egészségügyi okok miatt, de sok sikert és kitartást kívánt a jövendő elnöknek, valamint az új vezetőségnek.
Gúgh Béla szomorúan konstatálta, hogy a városi szervezet tagsága a valamikori 2000-ről mára 100-ra csökkent. Igyekeznek megszólítani új embereket, lehetőség szerint fiatalokat, hogy egyre többen ápolhassák kultúránkat.
A vezetőség javaslatára a tagság megválasztotta az alapszervezet új elnökét, az eddigi alelnök, Nagy Tibor személyében. A tagság és a vezetőség bízik abban, hogy az elnök fiatalsága újabb lendületet ad a szervezetnek.
A pénztári beszámoló után a frissen megválasztott elnök vázolta az idei év terveit, melyet kiegészített azzal, hogy új ötletekkel menet közben is szeretnének finomítani az év programján. Az egyes rendezvényekre véleménynyilvánító kártyák készülnek, hogy a folyamatos visszajelzések alapján tudják még érdekesebbé, még látványosabbá tenni a munkájukat.
Sátor Zoltán, a Csemadok Dunaszerdahelyi Területi Választmányának elnöke szólt a jelenlévőkhöz, elmondva, hogy a Csemadok ugyan rossz anyagi körülmények között működik, de továbbra is az az egyik alapvető célja, hogy összefogja a felvidéki magyarságot.
Huszár László, a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet igazgatója, a terület választmány korábbi titkára hozzászólásában elmondta, hogy több éves Csemadokos munkája arra tanította meg, hogy meg kell a jég hátán is élni. Nem elég a jóra várni, azért tenni kell, néha akár veszekedések árán is. Emlékeztetett arra, hogy a Csemadok munkája mindig két részre osztódott, volt a szakmai csapat, illetve a kultúrát kedvelő és annak ápolását segítő közösség. Ezt a jó értelemben vett amatőr közösséget csak kérni lehet, hiszen ingyen végzik a közösségi munkát a közös cél, az értékek megőrzése érdekében. A szakmai csapatnak viszont harcolnia kell azért, hogy támogatást szerezzenek a működéshez. A közös munka viszi tovább a Csemadokot, táplálja a Csemadok tüzét.
A határozati javaslatok elfogadása után frissítők melletti beszélgetéssel zárult az ülés.

Címkék: Csemadok