Back to top

Eltűnnek a lájkok a Facebook-oldalakról

Publikálva: 2021, január 7 - 17:55
A lájk, vagy magyarosabban kedvelés a Facebook egyik legjellemzőbb funkciója, hamarosan azonban eltűnik az oldalak esetében, a helyét a követés veszi át.
Eltűnnek a lájkok a Facebook-oldalakról

A Facebook-oldalak (hírességek, közszereplők, híroldalak, blogok) népszerűségét a többség a lájkolók számában határozza meg, de ez egy rettentően elavult gondolkodás. Attól, hogy valakit vagy valamit egyszer kedveltünk, még korántsem biztos, hogy követjük a megosztásait. Éppen ezért átszabják az oldalak kinézetét, és a “like” gomb teljesen el fog tűnni. (Nem az egész Facebookról, csak az oldalakról.)

A Facebook nemrég jelentette be az oldalak új megjelenését, ami hamarosan világszerte bevezetésre kerül. A friss dizájn egyszerűbb, letisztultabb és könnyebben átlátható lesz a korábbinál. Megszűnik a lájk gomb, és a lájkolók száma sem fog látszódni, ezek helyett a követés gomb és a követők száma jelenik majd meg. Ha pedig szeretnénk egy oldal bejegyzéseit látni a hírfolyamunkban, akkor az egyetlen univerzális lehetőség a követés lesz.

Mindez elég logikus, hiszen a lájkolás és a követés egy ideje már párhuzamosan működött, és igazából fölösleges két ilyen hasonló funkció.

Egy másik nagy újítást is bejelentett a Facebook, a jövőben az oldalaknak is lesz saját hírfolyama. Ez leginkább a kezelőket (adminok, moderátorok) érinti, ők az oldaluk nevében is be tudnak majd követni más profilokat, és ezek megosztásait egy helyen fogják látni.

napidroid.hu

Ezt már olvasta?