Jelenlegi hely

Elindult a városi faültetési program

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, október 6 - 16:50 | Közérdekű
Városunk két alpolgármesterének, A. Szabó Lászlónak és Karaffa Attilának a közreműködésével indult el „Ültess fát a jövőért!” címmel Dunaszerdahely hosszú távú közterületi zöld projektje október 5-én a Szent István téren.
Elindult a városi faültetési program

A városvezetők és kisgyermekes családok találkoztak aznap délután a parkban, ahol „közös dolgaikban” tettek együtt az élhetőbb Dunaszerdahelyért: a város elindította közterületi faültetési zöld projektjét, míg a családok gyermekeik számára ültették el az egykoron majd hűsítő árnyékot adó facsemetéket.

Ahogyan az egybegyűlt családoknak A. Szabó László alpolgármester elmondta, „Dunaszerdahely város vezetése tisztában van azzal, hogy azért kaptuk városunkat elődeinktől és jelenlegi polgárainktól, hogy lehetőleg jobbá tegyük, főleg utódaink részére.

Ezek a kicsi gyermekek és szüleik is megérdemlik azt, hogy méginkább családbarátabb legyen a város – mi ennek érdekében dolgozunk. Személy szerint ezért is különösen örülök annak, hogy most két kezdeményezés találkozott. Egyrészt elindul a város faültetetési programjának első állomása, illetve az Itsipitsi műhely mellett működő Baba-mama klub családjai is faültetést szerveztek a műhely első születésnapi ünnepségére. Jómagam így képzelem el a városnak és a polgároknak az együttműködését” – fogalmazott A. Szabó László alpolgármester.

Karaffa Attila alpolgármester elmondása szerint a faültetési programnak ezt az első kezdeményezését rövidesen több követi – az első időszakban közel kettőszáz fát és díszcserjét ültetnek majd ki. A program konkrét, következő állomása pedig október 21-én lesz, amikor a Földünkért világnapon az állomás melletti parkban ültetnek fákat az óvodásokkal.

Karaffa Attila elmondta, továbbra is lesz lehetőség rá, hogy civil szervezetek, vagy akár magánszemélyek is csatlakozzanak a programhoz.  

A Baba-mama klub részéről annak aktív szervezője, Štefkovič Patasi Ági jött el a fiatal dunaszerdahelyi szülőkkel, elindítani a faültetési programot. A Szent István téren október 5-én több tucat új fát ültettek ki a kisgyermekes családokkal karöltve.

A városi zöld projekt célja fák ültetésével zöldebbé tenni a várost, illetve ezekkel az „élő emlékművekkel” ösztönözni a lakosságot a környezettudatos életmódra, valamint közvetlen környezetünk nagyobb megbecsülésére, megóvására.

(Kép és szöveg: nagy)