Back to top

Dunaszerdahelyen is fogadják a vakcinációra jelentkezőket

Publikálva: 2021, január 21 - 06:31
Már a dunaszerdahelyi kórház is felkerült arra a listára, amely választható oltási helyszínként - amennyiben a nemzeti oltási stratégia által meghatározott csoportba tartozik a jelentkező - tudtuk meg a Svet zdravia sajtóközleményéből.
Dunaszerdahelyen is fogadják a vakcinációra jelentkezőket

A Covid-19 vírus elleni oltásra jövő héttől nyílik lehetőség a kijelölt csoportba tartozók számára, amennyiben online regisztrálnak a www.korona.gov.sk honlapon keresztül.

A vakcinációra a kórház A pavilonjában (a kórház főbejáratán keresztül jut be), a rehabilitáció korábbi helyén kialakított oltási központban kerül sor. Két rendelőt biztosított a kórház erre a feladatra, amelyekben mintegy 1000 személyt tudnak heti szinten beoltani. A központ naponta 9.00 és 15.00 óra közt fogadja a jelentkezőket, a 12.00 és 12.45 közti ebédszünet idejét kivéve.

A korona.gov.sk honlapon keresztül jelenleg a következő személyek jelentkezhetnek a koronavírus elleni oltásra:

  • egészségügyi dolgozók
  • orvostanhallgatók és egészségügyi iskolába járók, akik tanulmányaik során kapcsolatba kerülnek betegekkel
  • olyan szolgáltató szervezet alkalmazottai, akik kórházban végzik tevékenységüket
  • szociális intézmények alkalmazottai (például szociális otthonok dolgozói)
  • terepen dolgozó szociális munkások
  • olyan kórházi alkalmazottak, akik kapcsolatba kerülnek a betegekkel
  • a mentőszolgálatok dolgozói, akik kapcsolatba kerülnek a betegekkel
  • a mobil tesztelőhelyeken dolgozók, akik kapcsolatba kerülnek a tesztelt személyekkel
  • 85 évnél idősebb személyek
  • olyan egyházi személyek, akik lelki szolgálatot nyújtanak a kórházak vagy szociális otthonok COVID-19-ben szenvedő betegeinek

A Svet zdravia felhívja az érdeklődők figyelmét, hogy a regisztrált személynek az oltás előtt igazolnia kell, hogy a fent felsorolt csoport valamelyikébe tartozik (például munkáltatói igazolással, vagy szolgálati igazolvánnyal). Az oltás második adagja beadásának időpontját automatikusan kapja meg az illető.

A jelentkezések beérkezése után tudja a kórház az adott mennyiségű oltóanyagot megrendelni.

Az oltási központba érkezés után a regisztrált személynek ki kell töltenie egy kérdőívet, mely alapján felmérik az esetleges kockázati tényezőket. A kötelező előzetes lépések megtétele után következik maga a koronavírus elleni oltás beadása. Ezután az oltott személynek - megfigyelés miatt - 15 percet kell eltöltenie a váróteremben. Amennyiben az illető valamelyik kockázati csoportba tartozik, ez az idő 30 perc.

A dunaszerdahelyi kórházban az egészségügyi központ 230 alkalmazottja lett beoltva, a régió egészségügyi alkalmazottaival együtt már több, mint 1000 személy kapta meg a Covid-19 elleni védőoltást. Jelenleg a rendőrség, az idősotthonok, valamint a régió egészségügyi alkalmazottaival folytatódik az oltási program.

Svet zdravia

Ezt már olvasta?