Jelenlegi hely

Divković: Mindig fantasztikus érzés gólt szerezni

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2019, március 12 - 16:19 | DAC hírek
A DAC tizenkilenc éves támadója a hatodik bajnoki gólját jegyezte, szombaton első alkalommal talált be fejjel a Fortuna Ligában.
Divković: Mindig fantasztikus érzés gólt szerezni

Az Aranyosmaróton lejátszott első 11 mérkőzésünkből (2009-2016) hat vereség mellett mindössze öt döntetlent sikerült elérnünk, ám ezután fordult a kocka. A legutóbbi három összecsapásunkat megnyertük a ViOn otthonában, méghozzá mindegyik alkalommal hátrányból fordítva. Az előző szezonban és most is Marko Divković gólja szállította a sikert. A tizenkilenc esztendős horvát csatár szombaton a harmadik idénybeli találatát jegyezte, összesen eddig hat gólt lőtt az élvonalban. A hétvégi volt az első, amit fejjel szerzett! „Taiwo passza kiváló és pontos volt. Én jókor voltam jó helyen, és sikerült fejjel betalálnom. Mindig fantasztikus érzés gólt szerezni, nagyon boldog vagyok, hogy pont az én fejesem döntött a győzelmünkről. Már az első félidőben is feliratkozhattam volna a gólszerzők közé, ám jobbal nem sikerült ideálisan eltalálnom a labdát,” mondja a Vinkovce (Vinkovci) városából származó Divković, akinek egy érdekes statisztika fűződik a nevéhez: A DAC mind az öt ligamérkőzését megnyerte, amelyeken ő betalált (ősszel a Nagyszombat ellen két gólt is szerzett)!

Bár a ViOn otthonában begyűjtött három pont nem volt elég a tabella második helyének megtartásához, ám a rájátszásnak a Zsolnával karöltve vágunk neki, akik a jobb gólarányuknak köszönhetően előztek meg minket. „Nehéz összecsapáson vagyunk túl, a pálya talaja nem volt a legjobb állapotban. Mindig igyekszünk a saját stílusunkban futballozni, ám a játéktér rossz minősége miatt ezúttal többet kellett a magas labdákra építenünk. Az első félidőben nem tudtuk ezt megszokni, ám a másodikban már feljavultunk, megmutattuk a saját játékunkat és a két gólunknak köszönhetően végül megérdemelt győzelmet arattunk,” összegezte a szombati találkozót a fiatal gólszerző, majd kitért a szezon első felének értékelésére is. „Nemcsak ennek a sikernek, hanem az alapszakaszt követő helyezésünknek is örülök. Eddig sikeresek vagyunk ebben az idényben, mindössze két-három rosszabb mérkőzésünk volt, ám a többi az eredmény és a mutatott játék szempontjából is rendben volt. Nem igazán akarom a saját teljesítményemet értékelni, de többé-kevésbé elégedett lehetek. Azonban tisztában vagyok azzal, hogy folyamatosan javulnom kell, hiszen sokkal több van bennem.” 

Forrás: fcdac.sk

Címkék: DAC, Marko Divković