Jelenlegi hely

A DAC is belép az e-sport világába

Ezt már olvasta?

Publikálva: 2020, április 10 - 09:12 | DAC hírek
Manchester City, Ajax Amszterdam, Paris St. Germain vagy az AS Roma – ezeknek a topkluboknak is van saját e-sport csapatuk. Csütörtöktől a DAC 1904 is belép az e-sport világába.
A DAC is belép az e-sport világába

Az e-sport egy olyan elektronikus sport, amely videójáték formájában zajlik, méghozzá professzionális szinten. Az elmúlt évek során több tíz millió dollárnyi összeg folyt bele a számítógépes játékok versenyszerű művelésének iparágába. Érdekességnek megjegyeznénk, hogy a FIFA eWorld Cup győztese a világbajnoki titulusa mellett egy csodálatos összeggel, 250 ezer amerikai dollárral is gazdagabb lett!

Az ágazat rohamosan növekszik világszerte, és kihatása már régóta átlépte az egymilliárd emberes határt. Az e-sport versenyeit folyamatosan több százmillió online néző követi figyelemmel. A fő kommunikációs csatorna a Twitch platform, amelynek naponta több mint 15 millió látogatója van.

Egy olyan jelenségről beszélünk, amelyből a futballklubok sem maradhattak ki. Az elmúlt öt év során a nagy futballmárkák többsége saját e-sport csapatot alapított, amelybe FIFA-játékosokat szerződtették. Pont emiatt szeretne a DAC is csatlakozni az EA SPORTS kiadó FIFA sportjátékainak a szegmenséhez.

És hogy elindítsuk a DAC e-sport projektjét, elfogadtuk az AS Trencsén kihívását, és már 2020. április 11-én, szombaton 17:00 órától öt FIFA 2020 e-sport mérkőzésen csapunk össze velük! Természetesen önöket is meghívjuk a DAC eSports és a AS Trencsén eSports a FIFA 2020-beli ütközetére, amelyet ezen a linken élőben tekinthetnek meg: https://www.twitch.tv/astrencinesports.

Csapatunk színeit a futballisták közül Martin Bednár, a szurkolók közül pedig az a Décsi Zoli képviseli, aki tavaly augusztusban megnyerte a FIFA tornánkat a MOL Arénában. Mindkét oldalon tehát két játékos szerepel majd, akik összesen öt mérkőzést abszolválnak. Mindenki mindenkivel összecsap, míg az ötödik találkozón ketten kettő ellen küzdenek meg. A meccsek kick-off módban folynak.

A többi e-sportolónak is remek hírrel szolgálhatunk. Hamarosan ugyanis további e-sport projekteket mutatunk be a szurkolóknak, amelyekbe aktívan is bekapcsolódhatnak!

forrás: dac1904.sk

Címkék: e-sport, DAC