Jelenlegi hely

zene

A Virtuózok idei műsorfolyama kilép a határokon túlra

2020.07.15

Ifj. Placido Domingo írta a főcímzenét a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor hatodik évadához, amely a Visegrádi Négyek tagállamai (Magyarország, Csehország, Lengyelország és Szlovákia) mellett Szerbia tehetségeit is bemutatja majd.

Az improvizált zene fesztiválja 2019-ben is

2019.09.04

Különleges zenei élmény vár szeptember 6-án és 7-én a zenekedvelőkre. Az Are you FREE? 2019 koncertjei közt bizonyára sok mindenki megtalálja a neki leginkább megfelelőt, vagy éppen ha teheti, meglátogatja az összes koncertet.

Hat évtized nyári slágerei

2017.08.27

Hallgassa meg azt az összeállítást, amelyet a Metrolyrics munkatársai készítettek és az elmúlt hat évtized nyarainak egy-egy slágerét idézik fel. Természetesen idén a Despacito elől a legnagyobb nyári sláger címét senki sem veheti el, s a lista is ezzel a...

Felhívás – Szlovákiai Magyar Zenekarok 3. szemléje

2017.02.17

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet, a Szlovákiai Magyar Zenészek Egyesülete (SZMAZE) és a Tumultus Polgári Társulás a SZMAKTEP (Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Tehetséggondozó Program) központi rendezvényeként meghirdeti könnyűzenei tehetségkutatóját, a...

A zene fényes útján

2016.10.04

Török Levente és Mészáros Tamás Cipő halála után 2013-ban álmodtak egy nagyot, hogy írnak egy rock musical-t, ezzel tisztelegve az ő életének és munkásságának. Erről is beszélgettünk a két fiatalemberrel.

Közös zenélés a szabad ég alatt

2016.09.11

Már délelőttől gyülekeznek a zenészek a Vásártéren, hogy ma délután a Foo Fighters - Learn to fly dalát adják elő. Természetesen a későbbiekben a közös zenélés végeredményét is megmutatjuk, addig néhány pillanatkép a készülődésből.