Back to top

A 2017/18-as szezon: DAC WU15

Publikálva: 2018, július 8 - 13:15
A DAC ifjúsági csapatai teljesítményének értékelése a 2017/18-as idényben - WU15-ös idősebb diáklányok.

A csapat mérlege: 20 mérkőzés, 4-0-16, 43:140-esgólarány, 12 pont

Góllövők: Bederková 19, Nagy 8, Flaska 6, Bábics 4, Szabová és Kahát 2, Dóka és Bartalosová 1.

Pályára léptek a 2017/18-as idényben: Vivien Snovicka, Szabóová Natália - Pastócs Orsolya, Bederková Barbora, Kahátová Viktória, Flaska Lili Kamilla, Molnárová Barbara, Bartalová Dóra, Bábics Lilianna, Dóka Krisztina, Szabová Sofia, Szalacsi Rebeka, Méryová Emma, Bíróová Katarína, Rebeka Panna Bartalosová.

A stáb: Bíró Dávid - vezetőedző, Bíró Sándor - asszisztens, Filip Mentel - kapusedző, Rajkovics István, Hepner Jaroslav - csapatvezetők

A vezetőedző értékelése – Bíró Dávid: „Már a szezon előtt biztos voltam abban, hogy – bár megvan bennünk potenciál elérni a tabella felső részét – gond lesz a csapat ideális kezdő tizenegyét pályára küldeni, hiszen már a felkészülésben és az egész idény során a játékosok és a szülők képtelenek voltak a bajnoki mérkőzésekhez és az edzésekhez igazítani a (hétvégi) programjukat (itt azonban el kell ismerni, hogy az utazás miatt objektív okok is közrejátszottak ebben), ezért mindig más felállításban játszottunk. Sokszor mindössze tizenegy labdarúgóm volt, sőt olyan is megesett, hogy csak kilencen léptünk pályára. Az egész évadot csak a legbecsületesebb lányok csinálták végig a nagy arányú vereségek ellenére is. Emellett több, kisebb-nagyobb gondot is oldanunk kellett a szezon során (sérülések, iskolai kötelezettségek, néhány játékos teljesen kiesett a csapatból, nem volt kapusunk stb.), ám összességében az adott körülményekhez képest megfelelőnek ítélem a futballévet. Remélem, hogy sikerült segítenünk fejlődni azoknak a lányoknak, akik becsületesen edzettek és jártak a mérkőzésekre, és ez a fejlődés folyamatos marad. Végül mindazoknak szeretnék köszönetet mondani, akik bármilyen módon hozzájárultak a csapat működéséhez. Úgy gondolom, hogy a játékosok nagyobb része becsületesen dolgozott az idényben, örültek, hogy focizhattak, és a tudásuk legjavát nyújtották.” 

Végső táblázat:

A diáklányok Nyugat-Szlovákiai Labdarúgó-szövetségének 1. ligája - WU15, 2017/18

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies