Back to top

A 2017/18-as szezon: DAC U8

Publikálva: 2018, július 16 - 06:11
A DAC legkisebb regisztrált csapatával zárjuk az utánpótlás 2017/18-as szezonértékelőjét.

A csapat mérlege: ebben a korosztályban még nem rendeznek hivatalos bajnokságot

Pályára léptek a 2017/18-as idényben: Almási János, Andrássy Ákos, Bartalos Natanael, Bédy Attila, Berkeš Šimon, Bober Oliver, Botló Olivér, Domonkos Zsolt, Edmár Levente, Fekete Noel, Gál Zalán, Gálffy Attila, Horváth Áron, Karácsony Róbert, Károlyi Simon, Kiss Tamás, Klőr Botond, Kósa Benett Márk, Kováč Benedek, Kozmér Kevin Štefan, Kukucs Dávid, Milan Adam, Mitlik Alex, Nagy Dezider, Németh Levente, Németh Nimród, Petőcz Kevin, Pónya Peter, Púchovský Dávid, Rigó Péter, Sárközi Szabolcs, Schulcz Krisztián, Staršich Tibor, Szalai Richard, Szemes Márk, Végh Róbert, Verbó Ádám (37 játékos)

A stáb: Bögi Ferenc - vezetőedző, Richnavský Dávid - pályaedző

A vezetőedző értékelése - Bögi Ferenc: „Ahogy az Akadémiánk többi csapatainál, itt a legfiatalabbaknál is igyekszünk évről-évre többet nyújtani az adott korosztályú focistáknak - pl. hatékonyabb kiválasztással, változatosabb edzésprogrammal. Úgy érzem, a 2017/18-as idényben az U8-cal (2010-ben vagy később születettek) is történtek előrelépés. Egyrészt már az augusztusi edzőtáborok után elkezdődhetett a felkészülés egy kisebb csoporttal, másrészt ketten voltunk beosztva edzők ehhez a kategóriához. Így a fokozatosan bővülő keretünk ellenére is tudtunk elegendő játéklehetőséget biztosítani mindenkinek úgy, hogy gyakran a társaságot ketté osztva tudtunk részt venni egyszerre két focitornán. Sőt, ketten különböző iskolákban tudtunk focikört tartani, hogy felmérjük az ottani hasonló korú gyerekek képességeit.

Bár a felkészülés és a fejlődés alapja a heti 3 edzésünk volt, szükségszerű, hogy a játékosok rendszeresen megmérkőzzenek más csapatok ellen is. Mivel itt még nincs hivatalos bajnokság, ezért számtalan barátságos meccsel és focitornákon való részvétellel igyekeztünk színesíteni a programot. Jól tudjuk, az eredmények és az elért helyezések másodrendűek, mégis motiváltan és szép sikereket elérve szerepelt a Csapat. Sokszor végeztünk dobogón - főként a kollektívánk fiatalabbjai voltak elemükben, akikkel az U7-es tornákon szinte minden meccset megnyertünk. A DAC nevében 2 nagyszabású tornát szerveztünk - januárban a hagyományos Kukkonia Cup-ot és májusban a 4 kiskapus DACinho-t. Az előbbin 3, az utóbbin 4 DAC-csapatot tudtunk indítani!

Februártól kezdve intéztük a játékosaink regisztrációját, néhány esetben pedig - az adott szülő kérésére - az átlépésüket más klubból hozzánk.

Mivel nagyon sok fiatalabb, vagyis 2011/12-es születésű ügyes gyerekkel dolgoztunk már az elmúlt szezonban is (akikhez az Oviprogramból és a nyári DAC-táborokból további tehetségeket hívunk majd be), abban bízok, a következő szezonban a keret kialakítása gyorsabban zajlik majd, így még több energiát szentelhetünk az edzések hatékonyságára, a játékosok egyéni képességeinek a javítására.

Szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki az elmúlt idényben részt vett az U8 működtetésében és tevékenységében. Dicséret jár a játékosainknak a hozzáállásukért és példaértékű volt a szülőkkel való együttműködés is. Az ő segítségük, vagyis a gyerekek hátterének a biztosítása nélkülözhetetlen - főleg itt a legkisebbeknél.”

Forrás: fcdac.sk

Ezt már olvasta?

Cookies